Święta Bożego Narodzenia są ściśle związane z tradycją zasiadania przy wspólnym stole.
Na tę okazję nasz Szef Kuchni przygotował wyśmienite menu.
Zapraszamy więc Państwa na spędzenie Wigilijnego Wieczoru w świątecznej, nastrojowej oprawie, blasku świec,
w gronie przyjaciół i współpracowników, przy świątecznej dekoracji stołów z siankiem, opłatkiem, przy akompaniamencie kolęd.
Możemy również zorganizować świąteczne kolędowanie przy muzyce na żywo!
Zapraszamy również do składania indywidualnych zamówień na mięsa pieczone, sałatki i przekąski.
Zamówienia przyjmujemy do 20 grudnia pod numerem telefonu 511 088 529.
Zestaw I (opłatek w cenie)
Przystawka
Śledź korzenny
Zupa (1 do wyboru)
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa grzybowa z łazankami
Żur wigilijny z grzybami
Stół szwedzki
Karp duszony w sosie porowym lub pstrąg smażony na maśle
Pierogi z kapustą
Pierogi ruskie
Pierogi ze śliwką wędzoną
Gołąbki w sosie grzybowym
Kapusta świąteczna z grochem i grzybami
Sałatka jarzynowa
Ziemniaki z masłem
Pieczywo
Sernik, pierniczki, strudel z makiem
Kompot z suszu, woda niegazowana, kawa, herbata
Koszt 85 zł / osoba
Zestaw II (opłatek w cenie)
Zupy (1 do wyboru)
Barszcz czerwony z uszkami
Zupa grzybowa z łazankami
Żur wigilijny z grzybami
Danie główne (mięsne lub rybne, 1 do wyboru)
Dorsz zapiekany z grzybami i parmezanem
Karp duszony w sosie porowym
Filet drobiowy w sosie śmietanowym z estragonem
Roladka staropolska z boczkiem grzybami i kapustą
Dodatki (1 do wyboru )
Kasza gryczana ze śliwką
Ziemniaki z masłem
Kasza pęczak z borowikami i śmietaną
Ryż z warzywami
Surówki (2 do wyboru)
Kapusta z grzybami i grochem
Seler z rodzynkami
Coleslav
Czerwona kapusta z jabłkiem
Szwedzki stół
Pierogi z kapustą
Pierogi ruskie
Pierogi ze śliwką wędzoną
Gołąbki w sosie grzybowym
Tagiatelle z makiem i rodzynkami
Sałatka śledziowa
Sałatka jarzynowa
Pstrąg w galarecie
Pasztet pieczony z żurawiną
Śliwki w boczku
Pieczywo wiejskie
Sernik, piernik, makowiec, kruche ciasteczka
Kompot z suszu, woda niegazowana, kawa, herbata
Koszt 110 zł / osoba
Zamów Wigilię do domu
Uszka z grzybami 1 kg – 41 zł
Uszka z mięsem 1 kg – 37 zł
Pierogi ruskie 1 kg – 30 zł
Pierogi z kapustą 1 kg – 29 zł
Pierogi ze śliwką wędzoną 1 kg – 36 zł
Kopytka 1 kg – 25 zł
Tagiatelle z makiem i rodzynkami 250 g – 29 zł
Barszcz czerwony tradycyjny na burakach czerwonych 1 l – 12 zł
Żurek wigilijny z leśnymi grzybami 1 l – 18 zł
Zupa grzybowa z łazankami 1 l – 21 zł
Kasza gryczana ze śliwką 100 g – 7 zł
Gołąbki z grzybami 1 szt. – 8 zł
Gołąbki z mięsem 1 szt. – 8 zł
Krokiety z kapustą 1 szt. – 6 zł
Krokiety z mięsem 1 szt. – 8 zł
Kapusta wigilijna z grochem i grzybami 1 kg – 35 zł
Dorsz z grzybami w cieście francuskim 200 g – 20 zł
Ryba po grecku 150 g – 18 zł
Śledź korzenny z jabłkiem 1 szt. – 8 zł
Ryba po kaszubsku 100 g – 7 zł
Łosoś wędzony na bagietce z kiełkami 1 szt. – 7 zł
Domowy pasztet pieczony z żurawiną 100 g – 8 zł
Kompot z suszu 1 l – 12 zł
W swojej ofercie posiadamy także ciasta.
Hotel Restauracja Artis
Moderówka 307
38-460 Jedlicze
tel. 511 088 529
tel. 13 431 23 84